Tendu listovi

TENDU LISTOVI.
Coromandel Ebony ili East Indian Ebony (Diospyrns melanoxylon) je vrsta lista od stabla porodice Ebenaceae koji je poreklom iz Indije i Šri Lanke.
Lišće se obmotava smese #herbalnecigarete u takozvani indijski beedi.

Upotreba ovih cigarete je nadmašila konvencionalne (duvanske) cigarete u Indiji.
Svaka Herbalna cigareta je rađena ručno od najkvalitetnijih i pažljivo biranih listova.
Istočnoindijski abonos daje skupoceno, čvrsto i teško drvo, poznato kao crni abonos, čiji listovi se koriste za zamotavanje cigareta.

Tradicionalno, različiti delovi ove biljke se koriste u terapiji dijabetesa, anemije, zapaljenja slezine, povišenog krvnog pritiska, gastrointestinalnih tegoba (dispepsije, dijareje, nadustosti, opstipacije), kao diuretik i adstrigens. Koriste se usitnjeni tendu listovi, a takođe se cigarete motaju u ove listove.
Svaka cigareta se ručno mota.

Info o tendu listovima i pravljenju “beedi” cigareta.

Pogledajte ostale sastojke herbalnih cigareta Nirdosh:

Bosiljak

Herbalne cigarete sadrže bosiljak. Aromaticna biljka koja ima antioksidativna dejstva.

Javani

Jednogodišnja biljka koja se gaji uglavnom zbog dobijanja ploda.

Karanfilić

Koristi se kao anestetik (kod zubobolje), antiseptik (za blaže infekcije usne duplje i kože) i kao ekspektorans (kod upale grla, prehlada i kašlja). Koristi se usitnjeni cvet karanfilica i etarsko ulje.

Tendu listovi

Istočnoindijski abonos je drvo poreklom iz Indije i Šri Lanke. Daje skupoceno, čvrsto i teško drvo, poznato kao crni abonos. Listovi se koriste za zamotavanje cigareta od duvana, poznatih kao indijski “beedi”.

Kurkuma

Kurkuma je biljka iz porodice djumbira. Lekovita svojstva kurkume koriste se u medicini više od 4000 godina za lečenje širokog spektra bolesti. I narodna medicina i savremena nauka puni su hvale za kurkumu.

Sladić

Koristi se tradicionalno za ublažavanje digestivnih simptoma kao što je osecaj pecenja i dispepsije, i kao ekspektorans kod kašlja pracenog prehladom. Koristi se osušeni usitnjeni koren sladica.

Indijska Smola

Pokazuje antiinflamatornu i sedativnu aktivnost, kao i antihiperlipidicni efekat. Glavni sastojak, bosvelinska kiselina, pokazuje i antitumorsku aktivnost na HL-60 celijama.

Indijski Cimet

Koristi se za ublažavanje blažih, spasticnih gastrointestinalnih tegoba, ukljucujuci nadutost i flatulenciju, kao i simptomatska terapija blaže dijareje. Koristi se kora cimeta i etarsko ulje.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.